BEHINING FOYDALI XUSUSIYATLARI - Akbarova Dilshoda Shuxratbekovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Ko‘p mamlakatlardagi xalq tabobati vakillari qadimda pishirilgan va qaynatilgan behi mevasidan oshqozon-ichak kasalliklarini davolashda meʼda faoliyatini yaxshilashda foydalanishgani maʼlum. Behi yurak o‘ynog‘i, sariq va ichketar kasalliklarini davolashda ijobiy natijalar berishi aniqlangan. Ovqatlanish oldidan ishtahasizlikda, ayollarning qon ketish kasalliklarida 10 g quritilgan behiga 100 g qaynqk suv kuyib, undan 1 osh qoshiqdan ichish yaxshi natija beradi. Qirg‘ichdan o‘tkazib, suvda qaynatib pishirilgan behi mevasini jigar kasalliklari va ko‘ngil aynish, qusishni oldini olishda isteʼmol qilish foydalidir.