OIV va OITS DAN SAQLANING! - Oxunova Feruza (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
OIV ( BИЧ )- odam immuninteti tanqisligini keltirib chiqaruvchi virus. Asosan odamning immunitet ( himoya ) tizimiga ta’sir ko’rsatadi. OITS ( СПИД ) ORTTIRILGAN IMMUNITET tanqisligi sindromi. U OIV inson organizmida virus bor bo’lib ammo kasallik alomatlari xali namoyon bo’lmagan davrdir. Bu davrda inson virus tashuvchi hisoblanadi. OITS- kasallikning so’ngi bosqichi. Bu davrda inson organizmi har qanday kasallikkka bardosh berish xususiyatini yo’qotadi.