SARIMSOQ PIYOZNING – UNIB CHIQISHIDA BIOSTIMULYATORLARNING ROLI - Dilshodbek Sherimov Shavkat o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Sarimsoq piyozning o’sishini rag’batlantirish, ertaroq unib chiqishi, Qoraqolpog’iston sharoitida issiqlik, sovuq, qurg’oqchilik, va juda ko’p suv kabi abiotik stresslarning barqaror o’tishida biostimulyatorlarning o’rni beqiyos. Sarimsoq piyozda biostimulyatorlarni qo’llashdan maqsad ekinlarni noqulay sharoitda mo’l va sifatli hosil olishda, barcha agrotexnik jarayonlarini to’g’ri tashkil etishda samaralidir. Sababi biostimulyatorlar jahon dehqonchiligida hozirgi paytda ko’plab qo’llanilib kelinmoqda va ijobiy natijalarga erishilmoqda.