BOSHLANG'ICH SINFLARDA ESHITISH VA GAPIRISH KO'NIKMALARI - Zubaydova Nilufar; Samandarova Qunduz (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab yoshdagi bolalarga gapirish va tinglash ko'nikmasini oshirishning muhim tavsiyalari yoritib berilgan. Bizga ma'lumki, bugungi rivojlanayotgan davrda til bilish juda muhim o'rinda turadi. Samarali suhbatlar o'tkazish o'quvchilardan chuqur tinglashni, aytilganlar haqida fikr yuritishni, fikrlarni aniq ifodalashni, diqqatni jamlashni, chuqur savollar berishni, hurmat bilan bahslashishni va olingan ma'lumotlarni tushunishni rivojlantirishni talab qiladi. O'quvchilarga maktab ichida ham, tashqarisida ham muvaffaqiyatli suhbatlar o'tkazishga yordam beradi. Suhbat ko'nikmalarini o'rgatish va mashq qilish uchun vaqt ajratish hamkorlikda ishlash jarayonida yuzaga kelishi mumkin bo'lgan muammolarni oldini olish yoki minimallashtirishga yordam beradi va o'quvchilarga o'zaro ta'sir va o'rganishga yanada chuqurroq investitsiya qilish imkonini beradi.