DANIYEL DEFONING “ROBINZON KRUZO” ASARI VA UNDAGI BADIIY OBRAZLAR HAQIDA - Hakimova Mahliyo (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqola Daniel Defoning Robinzon Kruzo asari xaqida bo‘lib, asar boshqahramon nomi bilan atalgan. Kitob 1719-yilda roman shaklida ingliz tilida nashrqilingan. Asarda 28 yoshli, Yorklik dengizchi Robinzon Kruzoning boshidan kechirgan qiziqarli sarguzashtlari haqida hikoya qilinadi. Baxtga qarshi u o'tirgan kema xalokatgauchraydi,kemadagi ekipajdagilardan faqatgina u tirik qoladi. Roman qahramoni Robinzon kruzo sarguzashtlari bilan barchamizni o‘ziga jalb qiladi.U yiqilaveradi tabiat bilan kurashishda davom etadi lekin injiq tabiat uni oroldan ketkazishni istamaganidek,u bilan hazillashadi shekilli uni shu orolda jon saqlashga majbur qiladi.