FUQOROLARNING HUQUQLARI, ERKINLIKLARI VA QONUNIY MANFAATLARINI HIMOYA QILISHDA ICHKI ISHLAR ORGANLARINING O'RNI - Zayniddinov Firdavs Akramjon o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada, fuqorolarning huquqlari, erkinliklari va qonuniy manfaatlarini himoya qilishda ichki ishlar organlarining o’rni haqida fikr va mulohazalar yuritiladi. Har qanday jamiyatda adolatli va qonuniy muhitni yaratish uchun shaxs huquqlari, erkinliklari va qonuniy manfaatlarini himoya qilish birinchi o'rinda turadi. Huquqni muhofaza qilish organlari tartibni saqlash va fuqarolar xavfsizligini ta'minlashda hal qiluvchi rol o'ynaydi. Ushbu idoralar doirasida ichki ishlar organlari shaxslarning huquqlarini himoya qilish va huquqni muhofaza qilish organlarini javobgarlikka tortishning muhim mexanizmi bo'lib xizmat qiladi. Ushbu maqolada ichki ishlar organlarining adolatni ta'minlash, fuqarolik erkinliklarini saqlash va huquqni muhofaza qilish sohasida shaffoflikni ta'minlashdagi muhim roli ko'rib chiqilgan.