O’ZBEK TILI VA UNING DUNYO TILLARI TIZIMIDAGI O’RNI - Ma’rufjonova Xusnigul (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Bu maqolada biz ona tilimiz bo'lmish o’zbek tilining dunyoda tutgan o’rni, tilning jamiyatda tutgan o’rni haqida haqida so’z yuritilgan. O’zbek tilining davlat tili sifatidagi mavqei haqida ma’lumot keltirilgan. Buni biz quyidagi rejalar asosida yoritamiz: - dunyo tillari tizimida o’zbek tilining tutgan o’rni - o’zbek adabiy tilining taraqqiyot bosqichlari - hozirgi o’zbek adabiy tilining rivojlanish bosqichlari