TOʻQSONBOSTI USULIDA EKIN EKISH VA UNING AFZALLIKLARI - Rashidov Quvonchbek Turgʻunboy o'g'li; Karimboyeva Sevara Rashid qizi; Bekchanov Azamat Shuxrat o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Toʻqsonbosti usulida ekin ekish va uning afzalliklari.Bu usul orqali axoli sifatli sabzovot ekinlari bn ta'minlanadi.Takroriy ekinlardan boʻshagan yerlardan toʻqsonbosti usuli orqali yana ekin ekiladi.Kech kuzda ekilgan ekinlar urugʻi qishda yerosti qolib erta bahorda oʻsib chiqadi va tez rivojlanadi.Toʻqsonbosti usulida ekin ekish muddati noyabr oyini ikkinchi o'n kunligidan dekabr oyini birinchi o'n kunligi oxirlarigacha, janubiiy viloyatlarda esa 20 dekabrgacha o'tkazish tavsiya etiladi.