ARALASH VA QO‘SHIB EKILGAN EKINZORDAGI O‘SIMLIKLARNING MUTANOSIBLIGI - Choriyev Jahongir Olimjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Anotatsiya: Dala va yem – hashak ekinlar qo’shib ekilganda biologik jihatdan mutonosibligi muhim.O’simliklarning o’sish rivojlanishini to’g’ri o’rganish orqali undan yuqori hosil olish mumkin. Qimmatbaho xo'jalik xususiyatlariga ega o'simliklar (bug'doy, g'o'za, vika) bilan birgalikda zararli va hatto zaharli o'simliklar ham o'sadi. Ekinzorni begona o'tlar va boshqa o'simliklardan tozalab, boshqa turdagi o'simliklarning foydali o'sim liklar bilan raqobat qilishiga yo'l qo'yishmagan va yuqori hamda mo'l hosil yetishtirishgan.