MUNIS VA OGOHIYLARNING "FIRDAVS UL-IQBOL" ASARI XIVA XONLIGI TARIXINI O‘RGANISHDAGI TUTGAN O‘RNI VA ROLI - Qurambayeva Sarvinoz Jo‘raboy qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Munis va Ogohiylarning "Firdavs ul-iqbol" asarida Muhammad Rahimxon II davrida Xiva xonligidagi ijtimoiy-iqtisodiy hayotning tahlili yoritilgan. Asarda mazkur davrda Xiva xonligida hukm surgan ijtimoiy-iqtisodiy sharoitlar, xonlikning ichki va tashqi siyosiy munosabatlari, xalqning turmush tarzi va iqtisodiy faoliyati haqida batafsil ma’lumot beriladi. Maqolada asar mualliflari tomonidan berilgan tarixiy faktlar va ularning o‘z davrini qanday tasvirlaganliklari tadqiq qilinadi. Shuningdek, maqolada Muhammad Rahimxon II davridagi ijtimoiy- iqtisodiy hayotning Xiva xonligining keyingi davrlariga ta’siri ham o‘rganiladi.