MUSTAQIL TA’LIM TOPSHIRIQLARINI BAJARISHDA NAZARIY KO‘NIKMANI SHAKLLANTIRISH (NODAVLAT OILY TA’LIM MUASSASALARINING TALABALARI MISOLIDA) - Botirov Azizbek Mirzakarimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Maqolada, talabalarning ijodiy izlanishlari, ularning mustaqil ta’lim topshiriqlarini bajarish jarayonidagi o‘z-o‘zini boshqarish tamoyillari haqida so‘z yuritiladi. Jahon sivilizatsiyasiga nazar solish shuni ko‘rsatadiki, har bir shaxs individuallik xususiyatiga ega ekan, ang avvolo, uning ma’naviy olamini namoyon etuvchi tafakkur tarzi, dunyoqarashining ifodasi kabi jihatlarga nazar solinadi. Shu jihatdan, har bir individ o‘z tafakkur dunyosiga ega ekan, uning olam va odamni anglashdafi tafakkur dunyosi birlamchi darajaga ko‘tariladi. Buning asosida esa, shaxsning kamolatga etishishi yo‘lidagi izlanishlari, o‘qib o‘rganishi va o‘zligini anglashga bo‘lgan ehtiyoj bilan chambarchas bog‘liqligi haqidagi tushunchalar bayon etilgan.