ION PLAZMA (COLD PLASMA) USULI HAMDA UNING ISTIQBOLI - O‘rinboyeva N.M (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Aholi orasida oziq – ovqat xavfsizligi va ularning ta’minlanishi dolzarb muammo sifatida baholanib, ushbu sohada yangi texnologiyalarni qo‘llash ahamiyati ortib bormoqda. Ion plazma (Cold plasma) usuli asosida olib borilgan tadqiqotlar o‘simlik fioziologiyasi rag‘batlantirishi bilan ijobiy ko‘rsatkichlarga ega hisoblanadi.