ФАРҒОНА ВОДИЙСИ ИҚЛИМ ЎЗГАРИШИ ТАҲЛИЛИ - Собирова Д.Н; Умарова З.М (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Аннотация. Ушбу мақолада Фарғона водийси иқлим ўзгариши таҳлил қилинган. Водий ҳудудидаги метеорологик станцияларидан олинган кўп йиллик маълумотлар тўпланиб, йиллик ўзгаришлар ўрганилди. Олинган маълумотларга асосланиб Фарғона водийсида хаво хароратининг ўртача йиллик ўзгариши тенденцияси тузилди.