М АКТ АБ Ў ҚУВ ЧИ Л АРИ НИН Г Т АДҚИҚ ОТ ЧИ ЛИ К К ЎНИ КМ АЛ АРИ НИ РИ ВОЖЛ АНТ И РИ Ш М О Д ЕЛ И . - Hazratov Sardor Salimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Аннотация: Мазкур мақолада ахборот-коммуникация технологиялари, шу жумладан дастурий воситаларнинг хилма-хиллиги ва доимий равишда узлуксиз янгиланиб бораётганлиги фанларни ўқитишда таълим усулларини мутаносиб тарзда ўзгартириб мослаштириб бориш ҳамда ривожлантиришни талаб қилади. Ундан ташқари физика ўқув курсини ўқитишни ташкил этишнинг физика ўқитиш методикасининг ишлаб чиқилган методик моделининг назорат компонентига аниқ мисоллар орқали тушунтириб берилган.