JADID MAKTABLARINING TURKISTON HAYOTIDAGI OʻRNI VA FAOLIYATI. - Mamasaidova Ruxshona Qarshi qizi; Xursanova Farangiz Ulug’bek qizi; Nasullayeva Shahnoza Muxtor qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Jadidlar oʻzlari targʻib etgan mustaqillik va erkinlik haqidagi gʻoyalarini oddiy aholiga yetkazish maqsadida oʻlkada koʻplab maʼrifiy maskanlar tashkil etdilar. Shunday maʼrifiy maskanlardan biri boʻlgan maktablarni tashkil etilishi oddiy aholi orasida savodxonlik darajasini yanada oshirishga katta yordam bergan desak mubolagʻa boʻlmaydi. Mazkur maqolada jadid maktablari haqida koʻplab maʼlumotlar berilib oʻtilgan