O‘ZBEK MILLIY RAQS SAN’ATI DAHOLARI - Boboqulova Dilnoza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: O‘zbek milliy raqs san’atining tez va salmoqli rivojlanishida, dunyo xalqlariga raqslarimizning naqadar jozibali va maftunkorligini namoyish etishda ustoz san’atkorlar, ya’ni o‘zbek milliy raqs san’atining daholari: Usta Olim Komilov, Tamaraxonim, Mukarrama Turg‘unboyeva, Isoxor Oqilov, Qunduz Mirkarimova, Roziya Karimova, Gavhar Rahimova, Roviya Atajanova, Gavxar Matyoqubova va boshqa ko‘plab raqs ustalarining xizmati katta. Maqolada o‘zbek milliy raqs san’ati rivojlanishida o‘z hissasini qo‘shgan ushbu ustoz san’atkorlar haqida so‘z yuritiladi.