SON-CHANOQ BO’G’IMI PATOLOGIYALARIDA HOMILADORLIK VA TUG’RUQNING KECHISHI - Ashurova Nigora; Yahyoyeva Gulchehra (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya So’nggi yillarda homiladorlik davrida son-chanoq bo’g’imi patologiyalari bilan kasallanish holatlari ortib bormoqda. Bu patologiyalar orasida son -chanoq bo’g’imi avaskulyar nekrozi kam uchraydigan holatlardan biridir. [7] , [8] Avaskulyar nekrozning patofiziologiyasi ta'sirlangan femur boshiga qon oqimining buzilishi, keyinchalik osteotsitlar va suyak iligi hujayralarining nobud bo'lishi bilan bog'liq bo'lib, bu oxir- oqibat nekrozga va keyinchalik subxondral suyakning qulashiga olib keladi [1] .