UCHUVCHISIZ UCHUVCHI APPARATLARNING HUDUDLARNING XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHDAGI AHAMIYATI - Turdiyev Doston O'ktamovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola uchuvchisiz uchuvchi apparatlarning muhim rolini o‘rganadi, odatda dronlar yoki uchuvchisiz uchish apparatlari mamlakat havo sarhadlarining yaxlitligi va xavfsizligini himoya qilishda. Bu dron texnologiyasining turli xil qo'llanmalariga va ularning hududlarning xavfsizligi va suverenitetini ta'minlashga ta'siriga oydinlik kiritadi.