OʼQUV AMALIYOTINI TASHKIL ETISHDA TALABALARNING MOTIVATSIYASINI SHAKLLANTIRISH - Milinorov Xusniddin Xushmatovich; Tursunova Marjona Turg`un qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Hozirgi kunda globallashuv jarayoni tez suratlar bilan inson ongu-shuuriga kirib borayotgan bir vaqtda talabalarning oʼqishga boʼlgan qiziqishini oshirish, ularni jamiyatning oliy qadriyati sifatida har tomonlama kamol toptirish birinchi darajali ahamiyatga ega vazifaga aylanib bormoqda. Ularning ilmga chanqoqligini, kasbga intilish darajalarini oshirish uchun esa ularga o‘quv motivatsiyasini shakllantirish bo‘yicha ilmiy asoslangan amaliy tavsiyalar berish lozim.