TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA PORTRET JANRINI O‘RGATISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Baltayeva Halima To‘rabayevna; Otaxanova Nodira Jumanazarovna; Bobojonova Bonu Oybek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Аnnotаtsiyа: maqolada tasviriy san’at darslarida portret janrini o‘rgatish metodikasini takomillashtirish masalasi muhokama qilinadi. Portret janri, tasviriy san’atning asosiy qismi hisoblanadi va o‘quvchilarga insonnin xarakterli qiyofasi, shakllarini va ruhiyatini ifodalovchi sifatida o‘rgatiladi. Bu maqola mavzu tushunchasi, metodlar va amaliyot yondashuvlari, dars materiallari tahlil qilinadi. Ilmiy tadqiqot natijalaridan foydalanib, tasviriy san’at darslarida portret janrini o‘rgatishda eng samarali metodikalarni takomillashtirish uchun tavsiyalar beriladi.