KO’P TARMOQLI SHIFOXONADA QORIN BO’SHLIG’INING YIRINGLI- YALLIG’LANISH KASALLIKLARINI MIKROBLARGA QARSHI TERAPIYA BILAN DAVOLASH. - Obidov O'tkir (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Abstract : Maqolada ko'p tarmoqli shoshilinch tibbiy yordam shifoxonasida qorin bo'shlig'ining yiringli-yallig'lanish jarayonlarini davolash uchun antimikrobiyal terapiyadan foydalanish tajribasi tasvirlangan. Integratsiyalashgan yondashuvning bir qismi sifatida biz to'rtinchi avlod ftorxinolon (Lefloksatsin) va to'rtinchi avlod beta- laktam antibiotiki sefalosporin (Cefepime-tazobaktam), shuningdek, turli xil etiologiyalarning qorin bo'shlig'i infektsiyalarini davolash uchun mahalliy antiseptik Dekasandan foydalandik. Ushbu usullarning klinik va farmakoiqtisodiy samaradorligi ko'rsatilgan.