AUDITDA MUHIMLIK VA AUDIT RISKINI TAKOMILLASHTIRISH - Sidiqov Feruz Muxammadshodiyevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: maqolada audit va uning ahamiyati, auditda muhimlik darajasini aniqlash, auditda risk tushunchasi va uni turlari, audit jarayonida muhimlilik va audit riskini aniqlashdagi muammolar va uning yechimiga qaratilgan ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar shakllantirilgan. Korxonalarda auditorlik tekshiruvida muhimlik va risklarni aniqlash tartibini takomillashtirish asosida auditorlik tekshiruvini rejalashtirish, uning samarali dasturini ishlab chiqish, auditni oʻtkazish, natijalarini rasmiylashtirish, auditorlik hisobotlarini tuzish, audit xulosasini shakllantirish, Oʻzbekistonda auditorlik faoliyatini auditning xalqaro standartlari (AXS) ga muvofiqlashtirish hamda yakunida samarali boshqaruv qarorlarini qabul qilish imkoniyatini beradi.