ORIGANUM VULGARE L. NING BIOLOGIK XUSUSIYATLARI VA URUG’INING UNUVCHANLIGI - Boboyeva X. B.; Begmatova M.X. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Bugungi kunda dunyoda tabiiy dori-darmonlarga qiziqish sezilarli darajada oshdi. Masalan, Germaniyada barcha mutaxassislikdagi shifokorlarning 80% o'z amaliyotida o'simliklardan muntazam foydalanadi va dunyoning barcha mamlakatlaridagi bemorlarning 80% dan ortig'i kamida bir marta fitopreparatlar bilan davolangan. Shuning uchun oddiy dorivor o'simliklarni inventarizatsiya qilish, ularning zaxiralarini ro'yxatdan o'tkazish va ulardan barqaror foydalanish usullarini izlash juda muhimdir[5].