MTTLARINING TAYYORLOV GURUHLARI TARBIYALANUVCHILARINI ANVAR OBIDJON ASARLARI VOSITASIDA KITOBXONLIKKA O‘RGATISH - Eshmamatova Aziza Shokirovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Kitob-barcha davrlarda bolalarning dunyoni anglashi, dо‘st orttirishi, hayotda о‘z о‘rnini topishiga kо‘makchi bо‘lib kelgan. Bola qalbida Vatanga muhabbat, yurtga sadoqat, odamlarga mehr oqibat tuyg‘ularini kamol toptirishning eng yaxshi vositasi sifatida qadrlangan. Inson kamoloti va bilimining manbai kitob bilan bog‘liq. U insonni komillik sari yetaklaydi. Darhaqiqat, bu ma’naviy sarchashma farzandlarimizning dunyoqarashini boyitadi, nutqini о‘stirib, xotirasini mustahkamlaydi. Kitob maslahatchi, sadoqatli hamroh,eng yaqin dо‘st va bebaho boylik hisoblanadi. Bola tarbiyasida uning о‘rni muhim. Hamma asrlarda bо‘lgani kabi ayni davrda ham yoshlarni Vatanga muhabbat, yurtga sadoqat ruhida tarbiyalashda badiiy adabiyotning о‘rni beqiyos. Kitob о‘qigan bola о‘z bilimi, dunyoqarashi, ruhiyati va manaviyatini boyitib, olamni teran anglay boshlaydi. Hayot va gо‘zallikni qadrlashni,ajdodlarimiz merosini asrab avaylashni о‘rganadi. О‘zbek oilalarida kitobga muhabbat,kitobni asrab-avaylash va kitobxonlik qadimiy an’analardan biri bо‘lib, xalqimiz ma’naviy kamolotida muhim о‘rin tutib kelmoqda.