HUQUQNI AMALGA OSHIRISH - Ismoilov Asadbek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Huquq amalga oshirilgan taqdirdagina u mazmun kasb etadi jamiyat uchun ahamiyatga ega bo‘ladi. Agar huquq amalga oshirilmas ekan, oxiroqibatda o‘z mazmun-mohiyatini yo‘qotadi. Davlatda shunchaki, qonun yoki boshqa turdagi ijtimoiy munosabatlarni tartibga soluvchi normativ-huquqiy hujjatlarning mavjudligi orqali tartib-intizomni saqlay olmaydi, agarda normalarni amalga oshirish choralari tadbirlari ko‘rib chiqilmagan bo‘lsa.