OYXONIM YODGORLIK MAJMUASI - Tirkasheva Sadoqat Hayot qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Afg‘onistonda joylashgan qadimgi Yunon- Baqtriya podsholigi davrida bunyod bo‘lgan yodgorlik majmuasi Oyxonim xususida to‘xtalib o‘tilgan. Shuningdek maqolada, bu qadamjoning kelib chiqishi, uni tadqiq etgan olimlar, tarixiy yodgorlikka aylanishi, keyingi rivojida o‘sha davr tarixiy jarayonlari aks etgan. Mazkur yodgorlik majmuasi o‘tmish to‘g‘risida ilmiy qarashlarni yanada boyitishga xizmat qiladi. Bu manzilgohni o‘rganish o‘tmishimiz uchun qanchalik muhim ahamiyat kasb etishi to‘g‘risida ham to‘xtalib o‘tilgan.