KETRIN MENSFILD VA ABDULLA QAHHOR NASRIY ASARLARIDA AYOL TAQDIRI MASALASI - Xakimova Zeboxon Muhammadjanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
ANNOTATSIYA: Hozirgi globallashuv jarayonida xalqimizning maʼnaviy, siyosiy va diniy savodxonligini yuksaltirish zamonamizning eng muhim talabi boʻlib, bu borada ayollar masalasi alohida ahamiyat kasb etadi. Maqolada ingliz va oʻzbek nasrida ayollar obrazining xususiyatlari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, maqolamizda ayol va jamiyat munosabatlari ham turli jihatdan oʻrganiladi. Adabiyotlarni tahlil qilar ekanmiz biz ayol obrazini yaratishda asosan ayol va jamiyat oʻrtasidagi munosabatdan, ayolning jamiyat qatlamlarida qanday tan olinishi va uning jamiyatda, oilada oʻrnini tahlil qilgan holda ayolning nasrda tasvirlanishiga baho berish mumkin.