AHOLI ORASIDA SOG‘LOM TURMUSH TARZINI JORIY ETISHNING ASOSIY MUAMMOLARI. - Abdumuratova Zarina Shokir qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Dolzarbliligi: Tibbiyotning asosiy vazifasi inson sog’ligini saqlash va yo‘qotgan sog‘lig‘ini tiklashdan iborat. Sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish avvalo oiladan boshlanadi.Oila – bu jamiyatning bir bo‘lagi, oila sog‘ligi esa kelajak avlodining barkamolligidir. Oila va tibbiyot o‘zaro bog‘liq tushunchadir. Oilaning tibbiy- ekologik muhitini yaxshilash, oila a’zolarining sog‘lom turmush tarzini shakllantirish orqali salomatligini saqlash va mustahkamlash asosan oila shifokori va oila hamshirasi zimmasidadir