TUYG‘U VA KECHINMALARNING POETIK JILOSI (PEARL BUCK ASARLARI MISOLIDA) - XURSHIDA IBODULLAYEVNA TOSHOVA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya Ushbu maqolada P.Buckning ijod jarayoni bilan bog‘liq badiiy obrazlardan foydalanish mahorati o‘rganilgan. Unda shoir lirikasidagi qalam, qalamdon, qog‘oz, she’r, shoir va boshqa obrazlar tahlil etilgan. Ushbu obrazlar shoirga ruhiy kechinmalarni tasvirlash, xayol va tafakkur ufqining bepoyonligini aks ettirish imkonini berganligi yoritilgan. P.Buck ijod jarayoni, ilhom onlari bilan bog‘liq tuyg‘u- kechinmalarni poetik obrazlar vositasida nafis poetik jilolantirgan. Ularni o‘rganish shoir ijodiy labaratoriyasiga nazar tashlash, harakatdagi ijodiy lahzalarni kuzatishga yo‘l ochishi, shubhasizdir. Maqolada ilgari surilgan fikr-mulohazalar tadqiqotchi tomonidan muxtasar holda umumlashtirilgan.