MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARDA SEMIRISH KASALLIGI VA UNDAN XALOS BO’LISHDA JISMONIY MASHG’ULOTLARNING AHAMIYATI. - Jurayeva Nodira Eshtemirovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
ANNOTATSIYA Yosh bolalarning sog'likli va faol hayotini ta'minlash uchun to'g'ri oziq-ovqat va o'zgartirilgan taomlar muhimdir, lekin faqat bu yetarli emas. Jismoniy mashg'ulotlar, masalan, sport, og'it, yoki oddiy masofani yurish, bolalar uchun juda muhimdir. Bu mashg'ulotlar, ularning qon oqimini yaxshilaydi, to'g'ri tana tuzilishini ta'minlaydi va vaznini boshqarishga yordam beradi.