ЗАМОНАВИЙ ТАЪЛИМ ТРАНСФОРМАЦИЯЛАРИНИНГ ЁШЛАРНИ ЗАМОНАВИЙ КАСБЛАРГА ТАЙЁРЛАШДАГИ ЭПИСТЕМОЛОГИК ВА ИЖТИМОИЙ ЗАРУРИЯТИ: МЕТОДОЛОГИК ТАҲЛИЛ - Жалалова Г.О (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Мақолада муаллиф биринчидан, замонавий даврда таълимнинг мураккаб тизим сифатидаги трансформациясининг эпистемологик ва ижтимоий аҳамияти методологик таҳлил этилади. Замонавий ижтимоий, иқтисодй ўзгаришлар трансфессионал касбларга бўлган эҳтиёжни ортиб боришига олиб келиши, бу эса таълим тизимида фанлараро ёндашувни ривожлантиришни эпистемологик ва ижтимоий заруриятга айланишига олиб келиши таъкидланади.