O‘NLI KASRLARNI HISOBLASHNI O‘RGANISHDA KHAN ACADEMY PLATFORMASIDAN FOYDALANISH - Urinbayeva Azada Baxadirovna; Abdullayeva Niluzar Valijon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: O‘nlik kasrlarni o'rganish, matematikadagi amaliyotlarda va tushunchalarda o'zlashtirilganlikni oshirish va mustahkamlash uchun juda muhimdir. Bu, ko‘p mavzularda foydalaniladigan keng ko‘lamli qoidalardan biri. Qo‘shish, ayirish, ko‘paytirish va bo‘lish jarayonlarida o‘nlik kasrlar keng foydalaniladi. Masalan, moliyaviy hisobotlar, ish, fanlar va h.k.ning har birida o'zining o'rnini tutadi.