"FARHOD VA SHIRIN" DOSTONI VA UNDAGI FARHOD OBRAZI - Abdukarimova Mohiraxon Hasan qizi; Jo'rayeva Shohsanam Abdumaqsad qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Ushbu maqola, Alisher Navoiyning mashhur "Farhod va Shirin" dostoni va uning markaziy qahramoni Farhodning obrazini chuqur tahlil qiladi. Maqolada Farhodning sevgi, vafodorlik, mardlik kabi insoniy fazilatlarining qanday tasvirlanganligi va bu fazilatlar orqali o'zbek adabiyotida qanday qadriyatlar ulug'lanishi yoritiladi. Shuningdek, Farhod va Shirin o'rtasidagi muhabbat hikoyasi, uning estetik va axloqiy jihatdan tasvirlanishi ham ko'rib chiqiladi. Maqola, Navoiyning asarini zamonaviy kontekstda qayta baholashga ham urinib ko'radi, bu orqali asarning hozirgi zamondagi o'quvchilar uchun ahamiyati va ta'sirini ochib beradi.