STEFFENSEN (EYTKEN-STEFFENSEN) USULI - Muhammademinov Alijon Azizjon o‘g‘li; Saidova Nigora Komiljonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Har xil obyektlarni modellar yordamida tadqiq qilishning ko‘pgina masalalari chiziqli bo‘lmagan tenglamalarni yechishga olib kelinadi. Xususan, elektron, radioelektron va hisoblash texnikasi qurilmalarini tadqiq qilishda, tebranishlar nazariyasi, suyuqlik va gaz mexanikasi, kimyo-texnologiya va boshqa sohalar masalalarini modellar yordamida yechishda ana shunday amliy masala yuzaga keladi. Shu kabi masalalarni yechish yo‘llaridan biri bu Steffensen usuli va bu usul yordamida bi qancha masalalar yechilib hayotga tadbiq etilmoqda.