O’ZBEKISTONDA SPORT TURIZMINI RIVOJLANTIRISH. - Ergashov Behzod G'ayrat o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
O‘zbekistonda sport turizmini ommalashtirish – mamlakat hukumati tomonidan o‘zining boy madaniy merosi va rang-barang landshaftlaridan foydalanishga qaratilgan strategik tashabbus bo‘lib, xalqaro sayyohlarni sport bilan shug‘ullanishga qiziqtiradi. Sport infratuzilmasini rivojlantirish, xalqaro tadbirlarni o‘tkazish va kurash kabi an’anaviy sport turlarini ommalashtirishga e’tibor qaratgan O‘zbekiston o‘zining tabiiy go‘zalligini namoyish etish va sayyohlarga noyob tajribalarni taqdim etishni maqsad qilgan. Sport turizmi bilan bog‘liq iqtisodiy manfaatlar, madaniy almashinuv va faol turmush tarzini targ‘ib qilish orqali O‘zbekiston o‘zini butun dunyo bo‘ylab sport ixlosmandlari uchun asosiy yo‘nalish sifatida ko‘rsatmoqda.Ushbu maqolada sport turizmining turlari va O'zbekistonda sport turizmini rivojlantirish bo'yicha olib borilayotgan islohotlar haqida ma'lumotlar berilgan.