O’ZBEKISTON MADANIY MEROSLARINING TURIZIMNI RIVOJLANTIRISHDAGI O’RNI. - Navruzov Dilshod Pirmaxmat o'g'li. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Hech kimga sir emaski, O‘zbekiston o‘zining boy madaniy va tarixiy merosi, betakror meʼmorchiligi va sanʼatiga ega. Toshkent, Samarqand, Buxoro, Shahrisabz, Xiva, Urganch, Termiz, Qoraqalpog‘istonning qadimiy tarixiy obidalari O‘zbekistondagi tarixiy va maʼrifiy turizmning asosiy poydevori hisoblanadi.Ushbu maqolada O‘zbekiston madaniy meroslarining turizimni rivojlantirishdagi o'rni va ahamiyati haqida ma'lumot berilgan.