TURLI OB’EKT HUJJATLARINI TAVSIFLASHDA METS (METADATA ENCODING AND TRANSMISSION STANDARD) STANDARTIDAN FOYDALANISH. - Sh.N. Abduzoirov; M.I. Shayzakova; M.B. Davurboyeva (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Tezisda turli axborot – kutubxona, muzey va arxiv kabi turli hujjatlarni saqlaydigan va boshqaradigan axborot muassalarida hujjatlarni tizimlashtirishda METS metama’lumotlat standartidan foydalanish va standatrnint tarkibi va tuzilmasi oʻrganilgan. METS sxemasi raqamli kutubxonadagi ob'ektlarga tegishli tavsiflovchi, ma'muriy va tizimli metama'lumotlarni kodlash uchun standart bo'lib, World Wide Web Konsortsiumining XML sxemasi tilidan foydalangan holda ifodalangan. Standart METS Kengashi tomonidan Kongress kutubxonasining Tarmoqni rivojlantirish va MARC standartlari bo'limi bilan hamkorlikda qo'llab-quvvatlanadi va Raqamli kutubxonalar federatsiyasi tashabbusi bilan boshlangan.