MAHORATLI PEDAGOG QANDAY BO’LISHI KERAK. - Sherimbetova Zamira Orinbayevna; Abdikalikova Xalima Abdijaliyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola malakali o'qituvchini tashkil etadigan ko'p qirrali o'lchovlarni o'rganadi, samarali o'qitishni shakllantiradigan fazilatlar, strategiyalar va ta'sirlarni o'rganadi. Adabiyot va amaliy tushunchalar sinteziga asoslanib, ushbu tadqiqot mazmunli o'quv tajribalarini rivojlantirish uchun zarur bo'lgan muhim xususiyatlar va usullarni ochib beradi. Keng qamrovli tahlil orqali u malakali o'qituvchilarning ta'lim traektoriyasini shakllantirish va kelajak avlodlarni ilhomlantirishdagi o'zgaruvchan rolini yoritadi.