ZAMONAVIY OʻZBEKISTONDA AYOLLARNING IJTIMOIY AHVOLI - Boyzaqova Umida; Tõxtaxõjayeva Muxtasarxon Yaxyoxon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada zamonaviy Oʻzbekistonda ayollarning ijtimoiy ahvoli va xotin- qizlarning ijtimoiy-siyosiy faolligini oshirishda amalga oshirilayotgan islohotlar hamda xotin-qizlarni qoʻllab-quvvatlash borasida olib borilayotgan chora-tadbirlarning muhim jihatlari tahlil qilingan.Shuningdek bugungi kunda jamiyat hayotida xotin- qizlarning ijtimoiy-siyosiy faolligini oshirishda yuzaga kelayotgan muammolar va ularning yechimlari oʻrganilgan. Ushbu fikrlar yuzasidan xulosa va takliflar keltirilgan.