DAVLAT BUDJETI MABLAG‘LARIDAN FOYDALANІSHDA MOLIYAVIY NAZORATNI KUCHAYTIRISH YO‘LLARI. - Mamatov Mirzohid Maxmud o‘g‘li; Yaxyoyev Nodirbek Nasim o‘g‘li; Eshondedayev Shoxijaxon Ikromjon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada davlat byudjeti mablag‘laridan foydalanishda moliyaviy nazoratni kuchaytirish strategiyasi ko‘rib chiqilgan. Davlat moliyasini samarali boshqarish boshqaruvning hisobdorligi, shaffofligi va samaradorligini ta'minlash uchun juda muhimdir. Adabiyotlarni tahlil qilish va turli usullarni o‘rganish orqali ushbu tadqiqot moliyaviy nazorat mexanizmlarini kuchaytirish bo‘yicha tushunchalarni taqdim etadi. Natijalar proaktiv chora-tadbirlar va mustahkam monitoring tizimlarini joriy etish muhimligini ta'kidlaydi. Muhokama manfaatdor tomonlarning mas'uliyatli moliyaviy boshqaruv madaniyatini rivojlantirishdagi rolini ta'kidlaydi va natijada boshqaruv natijalarini yaxshilaydi.