O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI BYUDJETI DAROMADLARNING AMALDAGI HOLATI TAHLILI - Isroilov Isroil Ixtiyor o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi byudjetidagi daromadlarning joriy holati har tomonlama tahlil qilingan. Iqtisodiy ko‘rsatkichlar, daromad oqimlari va fiskal siyosatni o‘rganish orqali u mamlakatning moliyaviy manzarasi haqida tushuncha berishga qaratilgan. Tadqiqotda O‘zbekistonning byudjet daromadlari to‘g‘risida chuqur tushuncha berish uchun adabiyotlarni o‘rganish, statistik tahlil va iqtisodiy metodologiyalardan foydalanilgan. Tendentsiyalar, muammolar va imkoniyatlarni ochib berish orqali u millatning keng iqtisodiy traektoriyasiga oydinlik kiritadi.