ОЛИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИНИНГ МОЛИЯВИЙ МУСТАКИЛЛИКНИ ТАЪМИНЛАШДА ДАВЛАТ-ХУСУСИЙ ШЕРИКЛИКЧИЛИГИНИ ЖОРИЙ ЭТИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ - Искандарова Каршигул Абдумажидовна; Искандарова Зиёда Абдумажидовна (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Аннотация: Мазкур макола мамлакатимизда Олий таълим тизимида амалга оширилаётган ислоҳотлар самарадорлигини ошириш натижасида ,таълим тизимида давлат олий таълим муассасаларининг молиявий барқарорлигини таъминлаш, моддий-техника базасини мустаҳкамлаш масалаларини мустақил ҳал этиш ҳамда олий таълим соҳасида давлат-хусусий шерикчилик (ДХШ) механизмларини такомиллаштириш, минтақалардаги таълим хизматлари бозорида рақобат даражасини ҳисобга олган ҳолда олий таълим соҳасини бошқариш масалалари бўйича таклиф ва тавсияларлар ишлаб чикишдан иборат.