FAOL VA PASSIV FOYDALANUVCHILARNI TUSHUNISH: ODDIY, QATTIQ VA ISHONCHSIZ TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANADIGAN FAOL FOYDALANUVCHINING TEXNOLOGIYAGA VA HAMMUALLIFGA BO’LGAN ISHONCHINI BAHOLASHGA TA’SIRI. - Tursunqulova Ozoda; Ismatillayeva Moxinur; Darkhanova Sevinch; Abduqodirova Gulhayo (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Anatatsiya. Ushbu tadqiqotning maqsadi passiv foydalanuvchilar turli texnologik sharoitlarda faol foydalanuvchilar va texnologiyalarning ishonchliligini qanday qabul qilishlarini tushunish edi. Eksperimental tadqiqot faol foydalanuvchilar o'zaro aloqada bo'lgan texnologiyalarning ishlashini o'zgartirish uchun ishlab chiqilgan, passiv foydalanuvchilar esa bu o'zaro ta'sirlarni kuzatgan. Texnologiya va hamkorning faol va passiv foydalanuvchi reytinglari to'plangan. Tadqiqot ma'lumotlarini tahlil qilish shuni ko'rsatadiki, passiv foydalanuvchilar texnologiyaning ishlashi va faol foydalanuvchining texnologiya bilan o'zaro munosabati asosida texnologiyalar haqidagi tasavvurlarni ishlab chiqdilar. Ushbu tadqiqot natijalari faol va passiv foydalanuvchilar texnologiyalar bilan turli yo'llar bilan o'zaro aloqada bo'lgan muhitda texnologiyalarni loyihalash uchun ta'sir ko'rsatadi. Ushbu sohadagi kelgusi ishlar ta'sirchan ishtirokni kuchaytirishga va ishonchni kalibrlashga olib keladigan tadbirlarni o'rganishi kerak.