BOLALARDA TUGʻMA YURAK PAROKLARI. - Sa'dullayev Samariddin Ulugʻbek oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya:Tug'ma yurak nuqsonlari - bu yurakning tuzilishi va faoliyatiga ta'sir qiluvchi tug'ilishda mavjud bo'lgan tizimli anomaliyalar. Bu nuqsonlar sog'liq uchun minimal xavf tug'diradigan engildan tortib, darhol tibbiy aralashuvni talab qiladigan og'irgacha bo'lishi mumkin.Har yili dunyo bo'ylab millionlab bolalar tug'ma yurak nuqsonlari bilan tug'iladi va bu tug'ma nuqsonlarning eng keng tarqalgan turiga aylanadi. Ushbu nuqsonlarning aniq sabablari ko'pincha noma'lum bo'lsa-da, ularning rivojlanishida genetik omillar, onaning sog'lig'i holati va atrof-muhit omillari rol o'ynashi mumkin.Ushbu maqola bolalarda tugʻma yurak paroklari haqida batafsil ma'lumotlar berilgan.