ДОРИВОР ГУЛХАЙРИ - АЛТЕЙ ЛЕКАРСТВЕННЫЙ - ALTHAEA OFFICINALIS L ЕТИШТИРИШ ТЕХНОЛОГИЯСИ - Сайдаминов Хумойинмирзо Лазизбек ўғли; Хўшбокова Мафтуна Абдусамад қизи; Зубайдуллаева Камола Акмалжон қизи (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Аннотация. Мақолада Ўзбекистонда ДОРИВОР ГУЛХАЙРИ етиштиришнинг илмий асосланган усуллари бўйича илмий тадқиқот натижалари келтирилган. Шу билан бирга ALTHAEA OFFICINALIS L нинг хом-ашёсини таёрлаш ва унинг сифати хамда тиббиётда қўлланиши ва кимёвий таркиби тўғрисида маълумотлар келтирилган