ACORUS CALAMUS L ОДДИЙ ИГИР - АИР ОБЫКНОВЕННЫЙ - ЕТИШТИРИШ ТЕХНОЛОГИЯСИ - Сайдаминов Хумойинмирзо Лазизбек ўғли; Хўшбокова Мафтуна Абдусамад қизи; Зубайдуллаева Камола Акмалжон қизи (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Аннотация. Мақолада Ўзбекистонда ОДДИЙ ИГИР етиштиришнинг илмий асосланган усуллари бўйича илмий тадқиқот натижалари келтирилган. Шу билан бирга ACORUS CALAMUS L нинг хом-ашёсини таёрлаш ва унинг сифати хамда тиббиётда қўлланиши ва кимёвий таркиби тўғрисида маълумотлар келтирилган