MALAKA OSHIRISH TIZIMIDA MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARI RAHBARLARINING HUQUQIY KOMPETENTSIYALARINI RIVOJLANTIRISH MASALALARI - Dusiyorova Vazira Suyunovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
ANNOTATSIYA Maqolada malaka oshirish tizimida maktabgacha ta’lim tashkilotlari rahbarlarining huquqiy kompetentsiyalarini rivojlantirish yo`llari va usullari yoritilgan. Xalqaro huquqning o'sishiga qo'yilgan kelajakning o'rnini aniqlash, har bir davlatning mustaqil rivojlanishini ta'minlash va insonlarning huquqlarini muhofaza qilishda asosiy rollarni rivojlantirish talab etilmoqda. Bu bo'yicha, malaka oshirish tizimida maktabgacha ta’lim tashkilotlari rahbarlarining huquqiy kompetentsiyalarini rivojlantirish muhim ahamiyatga ega.