МАВЗУ: “ҲОМИЛАДОРЛАРНИ ОММАВИЙ ПРЕНАТАЛ УТТ СКРИНИНГ ТЕКШИ-РУВИГА (ЎР ССВ 40 “А” БУЙРУҒИ (.07 .17. 2018)) ЙЎЛЛАНМА КЕРАК-МИ?”. - Юсупов Ҳамза Сафарович; Фозилова Нигора Собиржоновна; Мухамадиева Камола Дилшод қизи (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Аннотация: Ҳозирги вақтда ҳомиладорларни оммавий пренатал скрининг текшируви (УТТ ва ирсий тестга) учун берилаётган йўлланма бланкасида баъзи маълумотлар камлиги сабабли тўлдирилишига тавсия этамиз. Ушбу йўлланмага ҳомила ривожланиш нуқсонига олиб келувчи барча омилллар, касалликларни киритишни тавсия этамиз. Мақсад: Ушбу йўлланма намунасини таклиф этишдан мақсад ҳомиладор бўш вақтида ўқиб, ҳомиладорликга салбий таъсир этиши мумкин бўлган барча омиллардан огоҳлантириш режалаштирилган, шунингдек туғма ирсий касалликларни эрта аниқлашдир.