MIKROKONTROLLER ORQALI BOSHQARILUVCHI KONTAKTSIZ ISHGA TUSHIRISH QURILMASI ORQALI KONDENSATOR BATAREYALARNI BOSHQARISH - R.A.Mustayev; O.E.Babayev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Maqolada energiya tejash maqsadida kondensator batareyalarini tiristorli kommutatsiyalash sxemalari va ularni samarali, optimal turini tanlash keltirilgan. Tiristorli kommutatsiyalash qurilmalari boshqa elektromagnitli kommutatsiyalash qurilmalariga nisbatan bir necha barobar tejamli hisoblanadi.