MAVZU: TA’LIM TIZIMIDA INTERNET VA BOSHQA TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Sultanova Sadoqat Botir qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Hozirda ilmiytexnikaviy taraqqiyot talablariga mos holda oliy ta'lim muassasalari talabalarining axborot texnologiyalari borasidagi bilimlarini takomillashtirish orqali mediakompetentlilikni shakllantirish va rivojlantirish yoʻnalishlarini belgilash muhimdir. Zamonaviy axborot jamiyatida media axborot tushunchasi tahlili va o'zgaruvchan media muhitida yosh avlodning media madaniyatini shakllantirish muhim ahamiyat kasb etadi. Mediasavdoxonlik sohasida o'zgaruvchan yangiliklar va rivojlanayotgan texnologiyalar bilan birgalikda bilim va ko'nikmalarini rivojlantirish uchun ilmiy tadqiqotlar va amaliy mashg'ulotlar, media savodxonligi darajasini oshirib, axborot jamiyatida media resurslardan foydalangan holda ko’nikmaga ega bo’lish zarur.